Přeskočit na obsah
JAK SE STAVÍ SEN - 6. DÍL

JAK SE STAVÍ SEN - 6. DÍL

Úprava starého domu v moderní bydlení ve venkovském stylu. Srdcem obývacího pokoje je rozkládací sedačka MIA.

Původní obývací pokoj
Je za námi další parádní proměna z pořadu Jak se staví sen. Tentokrát jsme pomáhali paní Janě, která se krátce po narození syna rozvedla. Důvodem byla nespokojenost manžela v jejich vztahu. Jana zůstala se svým ročním synem v domě u svých rodičů.

Ložnice paní Jany

Když bylo synovi 22 let (2006), odešel ze zaměstnání, aby mohl pečovat o svého nemocného dědečka, který tou dobou potřeboval již stálou péči. Paní Jana se starala o finanční zabezpečení celé rodiny. V 31 letech syn paní Jany zemřel (2015) na oboustranný zápal plic.

Jana odešla ze zaměstnání a převzala péči o svého tatínka. Maminka jí v tom nepomohla, jelikož se vždy více starala o ostatní než o svou rodinu. Tatínek v 85 letech zemřel (2017) a krátce po něm v 82 letech i maminka.

Krátce před smrtí se maminka Janě omluvila za to, jak se k ní chovala. Jana je i přes tak velkou nepřízeň osudu velkou optimistkou, ve svém okolí známá svou vstřícnou a láskyplnou povahou. Stará kuchyně

Jedná se o starý dům, který Jana poté, co z jejího života odešli všichni blízcí, začala pomalu rekonstruovat. Nejvíce pohnula s obývacím pokojem, který jí pomohli proměnit místní lidé. Od té doby se na domě ani v domě nic nezměnilo. Vše je staré a postupně chátrá. Do kuchyňské části není přivedena voda ani odpady. Kuchyňská linka je již zcela nevyhovující. Hlavním úkolem je vybudovat vysněnou kuchyň. 

Konceptem je vybudování moderního interiéru ve venkovském stylu. Hlavním designem jsou měděné prvky, jako: závěsné světlo, vodovodní baterie, rychlovarná konvice. Největším a nejdominantnějším měděným prvkem je stěrka na zdi v obývacím pokoji. Druhým výrazným prvkem v interiéru je dlažba ve vintage stylu, která je položena v chodbě a zároveň je použita jako obklad v kuchyňské části. Ke kuchyňské lince je nově přivedená voda i odpad. Designérkám se podařilo přeměnit staré bydlení na čisté, moderní a elegantní místo pro život paní Jany, která je v očích svých blízkých stelně tak čistá a elegantní i ve svém srdci.
Proměna obývacího pokojeNová sedací souprava MIA od firmy Jech

Srdcem obývací místnosti je rozkládací sedací souprava MIA v potahové látce minerva-300. Polštářky jsou v látce otaru-628.

Sedačka MIA z tohoto dílu v našem konfigurátoru

Sedací souprava MIA nadchne svými originálními čistými liniemi, které zapadnou do každého interiéru. Hlavní výhodou jsou zmíněná variabilní opěradla. Jedná se o patentovaný mechanismus, který umožňuje prohloubit sed a zároveň zvýšit výšku opěradla. V obou polohách opření je zachován stejný úhel a nenaruší se tak komfort sezení. To je hlavní výhoda v porovnání s konkurenčními sedačkami stejného typu.

Cena této sestavy včetně polštářků vychází na 71 560 Kč (potah 3. cenové skupiny). Tuto sestavu ale můžete pořídit už od 64 220 Kč a to v látce 1. cenové skupiny.

Videoprezentace sedačky MIA ▼▼▼

Nový obývák a sedací souprava MIAVariabilní polohovatelná opěradla u sedačky MIASedací souprava MIAS rozkladem i úložným dílemNová kuchyněNová ložnice paní JanyDesignérky s paní Janou

Vyberte si z naší nabídky produktů ▼▼▼Vyberte si z naší nabídky produktů

Fotogalerie této proměny

Souhlas s cookies

Pro co nejlepší zážitek z používání našeho webu od Vás potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Jsou to malé soubory, které se dočasně ukládají ve vašem prohlížeči. Děkujeme, že nám ho dáte a pomůžete nám tak web dále zlepšovat.

Menu Zavřít